На Київщині створили віртуальні 3D-тури та аудіогіди – тепер подорожувати можна онлайн
Фото: Мандруй Київщиною

В Київські області створили 3D-тури та аудіогіди для віртуальних подорожей визначними місцями регіону під час війни. Про це повідомила директорка Департаменту культури та туризму КОВА Анна Куценко.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

На сьогодні вже створено 10 3D-турів, які знаходяться на туристичному порталі "Мандруй Київщиною".

В ОВА зазначають, що віртуальні тури регіоном дозволяють, не виходячи з дому, бомбосховища або перебуваючи за кордоном, потрапити до музею, відвідати видатні історичні місця й мальовничі туристичні локації Київщини.

Серед доступних турів — мандрівка Чорнобильською зоною відчуження, яка зараз заборонена для відвідування. Також через заборону сплавів Дніпром можна віртуально відвідати затоплену Спасо-Преображенську церкву в селі Гусинці.

Зокрема, віртуально можна ознайомитися з наслідками військової агресії у розділі "VR-музей пам’яті війни". Відвідувачі мають змогу потрапити в реалії війни в Ірпені, Бучі, Гостомелі, Горенці та інших понищених населених пунктах Київщини. Також на порталі розміщені 3D-моделі робіт британського художника Бенксі.

"Такі віртуальні тури не лише інформують та ознайомлюють із відкритими локаціями, але й тимчасово недоступними. Вони дають змогу розширити межі візуального ознайомлення з об’єктами екскурсійно-туристського показу", — йдеться у повідомлені.

Окрім цього, такі тури мають інклюзивну мету. Водночас 3D-тури допомагають відволіктися і перезавантажитися, що має велике значення у психологічній реабілітації для підтримки ментального здоров’я людини, кажуть у Департаменті.