На Netflix вийшов серіал, в якому військового Вишебабу оголосили загиблим – епізод змінять
Фото: Павло Вишебаба / Instagram

У польському документальному серіалі "Матері війни" (Matki Wojny), який вийшов на Netflix, оголосили загиблим українського військового та поета Павла Вишебабу. Про це йдеться у дописі військового в Instagram.

"Чутки про мою смерть сильно перебільшені, як писав Марк Твен. Netflix не встиг привітатися зі мною, як одразу ж попрощався", — написав військовий.

Серіал закінчується розповіддю про Вишебабу з великою кількістю фото й відео, читанням рядків з його віршів. Опісля лунає "драматична" музика, відео стає чорно-білим і оповідач говорить, що нібито військовий "загинув під Сєвєродонецьком".

"Емоційна кульмінація серіалу здивувала моїх читачів, які мені й написали. Польські творці зі мною нічого не узгоджували, я можу зрозуміти — вони думали, що я вже тойво. Чому, не знаю. Кінцівка серіалу справді вийшла драматичною, але є нюанс", — прокоментував Вишебаба.

Згодом йому зателефонували творці серіалу та пообіцяли відредагувати цей епізод, а також розглянуть можливість допомоги 68-й окремій єгерській бригаді, де служить військовий.