На Оболоні, де хочуть будувати багаторівневий паркінг, з'явився мурал з Кличком — фото
Фото: Парк Прирічна/Facebook

Учасники ініціативної групи "Парк Прирічна", які виступають за створення парку в Оболонському районі, намалювали мурал, присвячений міському голові Києва Віталію Кличку. Про це повідомила голова ГО "Почайна" та одна з авторок малюнка Аннабелла Моріна.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Перший мурал Кличка намалювали там, де планують побудувати, як наполягають активісти, "величезний і не потрібний оболонцям" паркінг, який знищить зелену зону біля їхніх домівок.

Фото: Парк Прирічна/Facebook
Фото: Парк Прирічна/Facebook

Моріна пояснює, що Кличка зображено як боксера — в "найкращому його амплуа". На її думку, роль мера вдається йому гірше, бо "програв корупції". На рукавицях написано "Кличко стоп".

Фото: Аннабелла Моріна/Facebook
Фото: Аннабелла Моріна/Facebook

"Поки малювала, міркувала, що саме призвело до того, що відомий спортсмен почав програвати свої бої. На Поштовій. На Героїв Дніпра. На Осокорках та Позняках. На Мінському масиві. У парку "Наталка". На Оболонському острові та вулиці Прирічній. Я згадала ті, що мені близькі, але ж їх набагато більше. Всі ці бої мер столиці програв корупції", — написала активістка.

За її словами, протягом двох днів, що вона з художницями малювала Кличка, до них підходили місцеві жителі й жоден не виказав прихильності до міського голови. Діти почали стрибати по обличчю зі словами "Він рубає наші дерева".

Робота над муралом продовжиться наступними вихідними.

Фото: Аннабелла Моріна/Facebook
Фото: Аннабелла Моріна/Facebook

Раніше мер Києва Віталій Кличко зазначив, що паркінг на Прирічній стане складовою відпочинкового комплексу на Оболонському острові. Щоб люди, які приїжджатимуть відпочивати, могли впорядковано залишати свої автівки. Вартість цього підземно-наземного паркінгу становить 120 мільйонів гривень.

Натомість мешканці Оболонського району хочуть створити "сучасну рекреаційну зону" на вулиці Прирічній "без будь-яких забудов". Зокрема, цю територію регулярно підтоплює, через що проєкт іронічно називають "аква-паркінгом".