На пляжах Греції з'являться спеціальні крісла для людей з інвалідністю: як вони працюють
Фото: Seatrac

У Греції на пляжах встановлюють спеціальні пандуси та крісла, щоб забезпечити людям з обмеженими фізичними можливостями доступ до моря, пише The Washington Post.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Влада Греції повідомила, що 287 пляжів будуть комфортними для людей з інвалідністю, завдяки системі Seatrac, розробленій компанією TOBEA у 2012 році.

Фото: Seatrac
Фото: Seatrac

На кожній ділянці дерев’яна доріжка вестиме до стільця, який працює на сонячних батареях. Користувачі зможуть пересідати у спеціальне крісло та "заганяти" його у воду за допомогою пристрою дистанційного керування.

Опинившись у морі, люди можуть піднятися з крісла та поплавати, а потім повернутися назад до док-станції. Системою можна користуватися самостійно.

Фото: Seatrac
Фото: Seatrac

Seatrac унеможливлює контакт з піском, який може становити небезпеку для людей, що користуються інвалідними візками, тростинами чи ходунками.

Зазначається, що ідея створення системи Seatrac виникла внаслідок розмови аерокосмічного інженера з другом на інвалідному візку, який сказав, що їм не подобається, коли їх несуть у воду, як "мішок з картоплею". Власне, цей механізм від Seatrac дозволяє дістатися до моря без допомоги друзів чи родичів. 

Фото: Seatrac
Фото: Seatrac

Також всі пляжі Греції облаштовують інклюзивними вбиральнями, роздягальнями, доріжками та іншими зручностями. Такий проєкт коштуватиме Греції майже 15 мільйонів євро.