На Подолі розбирають ще одну 200-річну будівлю – на її місці хочуть звести офісні центри
Фото: Дмитро Перов

На вулиці Набережно-Хрещатицькій, 13, що в Подільському районі Києва, почали зносити 200-річну будівлю. На її місці хочуть збудувати офісний центр, повідомляє активіст Дмитро Перов.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Йдеться про будівлю 1822 року, яка вважається найстарішою зі збережених на набережній. Спочатку там знаходилися лазні купців Бубнових, а згодом майстерні річкового порту та торгові приміщення.

На паспорті об'єкта зазначено: "реконструкція з надбудовою нежитлової будівлі для влаштування ділового центру з закладом громадського харчування".

Фото: Дмитро Перов
Фото: Дмитро Перов

Активіст наголошує, що будинок не є пам’яткою, але розташований на території Історико-архітектурного заповідника "Стародавній Київ". "Будівля є логічним зв’язком між минулим та сьогоденням, за ось такими зразками архітектури можна зрозуміти, яким місто було раніше, зазирнути у віконце історії й зрозуміти послідовність її розвитку", — додав Перов.

Правоохоронці, яких викликали активісти, тимчасово призупинили розбір даху споруди. "Втім, трудяги, які розбирали дах, відповідають прямо: "Дом под снос", — зазначає Перов.

Задля її збереження киян закликають надсилати до міської прокуратури звернення за спеціальним шаблоном.