На продаж виставлено одну з розкішних вілл Львова — ŁOMNICA
Фото: Спадщина UA

Для однієї з приватних вілл Львова ŁOMNICA шукають нового господаря. Її відновлення та актуалізація можуть стати початком відродження історичного характеру та статусу цілої дільниці. Про це повідомляє Спадщина UA.

Фото: Спадщина UA
Фото: Спадщина UA

Вілла ŁOMNICA споруджена на початку ХХ століття в стилі романтичного історизму. За будівлю неодноразово були суперечки між агенціями міста та охочими придбати історичну архітектурну пам’ятку. Після тривалих перемовин та юридичних процедур вілла відновила свою цілісність як об’єкт нерухомості та шукає господаря.

Фото: Спадщина UA
Фото: Спадщина UA

У будівлі ніколи не проводили капітальний ремонт, через що там збереглось багато автентичних деталей: забіжні сходи з точеними балясинами та бильцями, старовинна дверна та віконна столярка з латунною фурнітурою, рідні ґратки, водостічні труби, старі печі та система опалення.

Фото: Спадщина UA
Фото: Спадщина UA

Загальна площа вілли 407 квадратних метрів, площа може бути збільшена до 600 квадратних метрів шляхом влаштування експлуатованого горища. Площа земельної ділянки для обслуговування маєтку становить 30 сотих.

Збудовано віллу в 1910-1911 роках за штампом авторитетного будівничого та архітектора Кароля Турковського на спільне замовлення власників земельної ділянки майбутніх відомих архітекторів та будівничих Яна Пфайфера та Станіслава Ревуцького.

У 1927-1929 роках її реконструйовано архітектурним бюро "Станіслав Ревуцький та Владислав Дердацький" для проживання сімей трьох синів Ревуцького. Внаслідок цього вілла отримала три окремі входи та три планувально незалежні квартири.

Вілла розташована у Львові за адресою вул. Сахарова, 62а. На період пошуку нового власника у віллі планують проводити організовані групові екскурсії для охочих.