НМТ-2023: українські абітурієнти можуть скласти тест у більш ніж 20 країнах
Фото: Unsplash

Українські випускники зможуть скласти національний мультипредметний тест за кордоном. Для цього у різних країнах обладнають спеціальні центри, повідомили в Міністерстві освіти й науки.

Скласти іспит можна буде в Австрії, Азербайджані, Болгарії, Великій Британії, Данії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канаді, Латвії, Литві, Німеччині, Польщі, Португалії, Румунії, США, Фінляндії, Франції, Чехії й Швеції.

Під час додаткової сесії учасники зможуть також скласти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії. Також тривають перемовини із закордонними установами у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Швейцарії, додають у Міносвіти.

Реєстрація на Національний мультипредметний тест триває від 3 квітня до 3 травня включно.

"За кордоном існують обмеження щодо кількості учасників іспиту, тому варто не зволікати з вибором і реєструватися, доки є місця", — зауважують в Міносвіти.

Якщо з’явиться зручніша для учасника локація, до 7 травня включно можна змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий до місцеперебування населений пункт. Нові локації оприлюднять на сайті УЦОЯО.

НМТ за кордоном буде проведено таким же чином, як і в Україні: у спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, які навчалися в українських експертів, додають у Міносвіти.