Новим креативним директором Alexander McQueen став Шон Макгірр
Фото: Robin Galiegue

Група Kering оголосила ім’я нового креативного директора Alexander McQueen. Модний дім очолив дизайнер Шон МакГірр.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Ірландський дизайнер Шон МакГірр замінив Сару Бертон на посаді креативного директора Alexander McQueen. Бертон працювала в домі моди з 1997 року, а після смерті засновника бренду Лі Олександра МакКвіна у 2010 році очолювала його.

МакГірр — випускник лондонського коледжу Central Saint Martins, де здобув ступінь магістра мистецтв у галузі моди. Він розпочав свою кар’єру асистентом Burberry та Vogue Hommes Japan.

З 2014 до 2018 рік дизайнер працював у творчих офісах Uniqlo в Токіо та Парижі, розробляючи чоловічі колекції під керівництвом Крістофа Лемера. Згодом був жіночим дизайнером у Dries Van Noten в Антверпені. У 2020 році дизайнер приєднався до JW Anderson: спочатку МакГірр працював над чоловічими колекціями, а потім до його обов’язків додалась розробка жіночого одягу.

"Ми раді вітати Шона МакГірра на посаді креативного директора. Завдяки досвіду, особистості та енергії, він привнесе потужну творчу мову в Alexander McQueen, спираючись на її унікальну спадщину", — прокоментував призначення генеральний директор дому моди Джанфіліппо Теста.

Alexander McQueen — це британський дім моди класу люкс, заснований у 1992 році Лі Олександром МакКвіном. Будинок моди уособлює силу індивідуальності та зухвалу елегантність.