Новим креативним директором Alexander McQueen став Шон Макгірр
Фото: Robin Galiegue

Група Kering оголосила ім’я нового креативного директора Alexander McQueen. Модний дім очолив дизайнер Шон МакГірр.

Ірландський дизайнер Шон МакГірр замінив Сару Бертон на посаді креативного директора Alexander McQueen. Бертон працювала в домі моди з 1997 року, а після смерті засновника бренду Лі Олександра МакКвіна у 2010 році очолювала його.

МакГірр — випускник лондонського коледжу Central Saint Martins, де здобув ступінь магістра мистецтв у галузі моди. Він розпочав свою кар’єру асистентом Burberry та Vogue Hommes Japan.

З 2014 до 2018 рік дизайнер працював у творчих офісах Uniqlo в Токіо та Парижі, розробляючи чоловічі колекції під керівництвом Крістофа Лемера. Згодом був жіночим дизайнером у Dries Van Noten в Антверпені. У 2020 році дизайнер приєднався до JW Anderson: спочатку МакГірр працював над чоловічими колекціями, а потім до його обов’язків додалась розробка жіночого одягу.

"Ми раді вітати Шона МакГірра на посаді креативного директора. Завдяки досвіду, особистості та енергії, він привнесе потужну творчу мову в Alexander McQueen, спираючись на її унікальну спадщину", — прокоментував призначення генеральний директор дому моди Джанфіліппо Теста.

Alexander McQueen — це британський дім моди класу люкс, заснований у 1992 році Лі Олександром МакКвіном. Будинок моди уособлює силу індивідуальності та зухвалу елегантність.