Олег Сенцов зустрівся з президентом Чехії перед прем'єрою нового документального фільму
Фото: Олег Сенцов

На 58-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах відбулася світова прем’єра документального фільму українського режисера Олега Сенцова. Перед показом стрічки він зустрівся з президентом Чехії Петром Павелом. Про це повідомляє Hollywood Reporter.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

На зустрічі з Сенцовим були присутні також Майк Дауні, голова Європейської кіноакадемії та один із продюсерів фільму, а також Вероніка Вельч, дружина Сенцова, голова Amnesty International в Україні й асоційована продюсерка фільму.

Після зустрічі з Сенцовим президент Чехії провів брифінг, де заявив про підтримку України, а фільм Сенцова назвав важливішим за десяток репортажів чи книгу.

Сенцов назвав стрічку "Реал" не просто фільмом, а документом. Адже усі 90 хвилин фільму були зняті одним кадром без монтажних склейок. Кадри стрічки зафіксовані на тактичну камеру на шоломі Олега Сенцова.

"Фільм завжди має початок і кінець, у нього є сценарій і його монтують. Нічого подібного з цим фільмом не сталося. Це відео було знято під час контрнаступу на фронті в Україні", — повідомив Сенцов.

Після світової прем'єри глядачі аплодували українському режисерові стоячи.

Нагадаємо, у 2021 році повнометражний фільм Олега Сенцова "Носоріг" здобув нагороду як найкращий художній фільм на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі.

Від початку повномасштабної російської агресії Олег Сенцов пішов захищати Україну.