Ольга Харлан виставила на аукціон іменну ляльку Барбі, щоб зібрати гроші для військових
Фото: Ольга Харлан / Instagram

Українська фехтувальниця Ольга Харлан виставила на аукціон створену на її честь ляльку Барбі. Вона є в єдиному екземплярі у світі. Про це спортсменка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Ляльку, присвячену фехтувальниці Харлан, Mattel випустили у 2020 році. Вона стала першою українкою, якій присвятили ляльку із серії Role Models.

Фото: Ольга Харлан / Instagram
Фото: Ольга Харлан / Instagram

Аукціон запустили на платформі eBay разом із виданням про український спорт "Трибуна". Кошти з продажу передадуть на реабілітацію українських військових у клініці "Бодро". Наразі найбільша ставка за іграшку — 10 000 доларів, аукціон триватиме до вечора 30 серпня.

Фото: Ольга Харлан / Instagram
Фото: Ольга Харлан / Instagram

Ольга Харлан — українська фехтувальниця на шаблях. Вона олімпійська чемпіонка 2008 року та срібна призерка Олімпійських ігор 2016 року в командній першості, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 та 2016 років в індивідуальній першості, шестиразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи, заслужений майстер спорту з фехтування. 29 березня 2016 року ім'я Ольги Харлан було вписано у міжнародний Зал слави FIE (Міжнародної федерації фехтування).