Оператор "Памфіра" Микита Кузьменко зняв рекламу для Nike — відео
Фото: Микита Кузьменко / Facebook

Український оператор Микита Кузьменко зняв рекламу нової моделі кросівок Nike’s Sabrina 1. Про це йдеться на сайті агенції Artistry Agency.

Режисером став американець Ерік Андре. Кросівки створені у співпраці з баскетболісткою жіночої команди New York Liberty — Сабріною Іонеску. Реклама у форматі лукбуку переповідає "Закони гри Сабріни" (Sabrina’s Laws of the Game).

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Nike (@nike)

Коли Сабріна описує своє взуття як "чисте та гладке", визначальну деталь можна знайти вздовж носка, де розташована вишивка, що нагадує про її румунське коріння.

"Для мене було важливо включити в дизайн те, звідки я родом, як я сюди потрапила, на які жертви довелось піти моїм батькам та родині заради того, щоб я грала у баскетбол – гру, яку люблю. Я хотіла продемонструвати це у взутті", — сказала Іонеску.

Фото: Nike
Фото: Nike

Микита Кузьменко — український кінооператор, відомий роботою над документальною стрічкою "Жива ватра", яка отримала спеціальну нагороду від журі на фестивалі Hot Docs і перемогла у двох номінаціях премії "Золота дзиґа", а також над фільмом "Пафмір", за який отримав нагороду за найкращу операторську роботу на лондонському кінофестивалі Raindance.

А також українець знімав рекламні ролики для брендів Dior, Puma та Oakley, а разом із режисеркою Муіньо працював над кліпами для Гаррі Стайлза, The Weeknd, Rosalía та Сема Сміта.