Pantone назвав головний колір 2024 року – це персиковий пух
Фото: Pantone

Американський Інститут кольору Pantone обрав колір 2024 року — Peach Fuzz (персиковий пух). Його порівняли з оксамитовим ніжним персиком, який "збагачує розум, тіло і серце".

"Витончено чуттєвий, PANTONE 13-1023 Peach Fuzz — це сердечний персиковий відтінок, що дарує відчуття ніжності та передає відчуття турботи, спільності та співпраці", — зазначили в інституті.

Виконавча директорка Інституту кольору Pantone Леатрис Айземан розповіла, що вони шукали відтінок, який би відтворював вроджене прагнення людини до близькості. Колір обрали такий, що "випромінює тепло та сучасну елегантність". "Відтінок, який резонує зі співчуттям, пропонує тактильні обійми та без зусиль поєднує молодість із вічністю", — додала Айземан.

А фахівці розповіли, Peach Fuzz — "це подарунок для органів чуття, який створює симбіоз смаку, зору, дотику та нюху і свідчить про гарний смак".

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений PANTONE (@pantone)

Експерти Pantone Color Institute з 2000 року обирають кольори, які задають тренд на увесь рік. В інституті пояснили, що процес вибору кольору року Pantone вимагає ретельного аналізу тенденцій.

Щороку команда глобальних експертів із кольору досліджує світ у пошуках нових впливів кольорів. Це може включати індустрію розваг і фільми у виробництві, колекції мистецтва, моду, всі сфери дизайну, бажані напрямки для подорожей, новий стиль життя, а також соціально-економічні умови.

На вибір кольору також можуть вплинути нові технології, матеріали, текстури та ефекти платформ соціальних мереж і навіть майбутніх спортивних подій, які привертають увагу всього світу.