Після перегляду хочеться мовчати: в Києві відбулася прем'єра фільму "Довга Доба" Бадоєва
Фото з премʼєри фільму

У Києві 9 лютого в ТРЦ "Гуллівер" відбулася прем’єра документального фільму Алана Бадоєва та "1+1 Україна" "Довга Доба".

Перший вікенд кінопоказів проходив з аншлагами по всій країні. Українці в соцмережах запустили флешмоб, в якому, не стримуючи емоцій, діляться власними переживаннями після перегляду документальної стрічки.

Всього за декілька днів команді режисера вдалося зібрати донатів на реабілітацію важкопоранених військових більше ніж пів мільйона гривень. Партнери показу оголосили про додаткові благодійні покази 12 та 13 лютого, аби в кожного була змога переглянути хроніку сьогодення.

"Коли в мене донька запитує "Як ти?", я завжди відповідаю, що все добре. Але є дещо важливе, що я хотів би їй згодом показати, те, чим я жив останні два роки. "Довга Доба" — це фільм-капсула часу, і я маю надію, що багато людей у світі відчують те, що відчуваємо ми, українці, кожного дня", — зазначив режисер.

За його словами, цей фільм не про війну, а про українців, єднання, яке "зробило нас тими, ким ми є сьогодні". "Це факт про нашу справжню історію, яку ніхто й ніколи не має права переписати", — додав Бадоєв.

Фото з премʼєри фільму
Фото з премʼєри фільму

24 лютого о 22:00 до другої річниці повномасштабного вторгнення відбудеться телевізійна трансляція фільму "Довга Доба" на каналі "1+1 Україна". А вже після українського прокату стрічку покажуть за кордоном, аби голоси кожного українця були почуті у всьому світі.

"У нас з хлопцями накопичилося дуже багато відео з боїв, але той, що ви побачите сьогодні на екрані, — один з найважчих. Для нас це додаткова пам’ять про тих братів, які загинули в тому бою. У кожного присутнього в цій залі є своя історія війни, вона переповнена трагізмом, але все ж таки хотілося, щоб у кінці ми наповнилися думкою про те, що заслуговуємо на перемогу. І такий фільм є поштовхом для світу згадати та ще раз нагадати, що для нас це життя і ми розраховуємо на їхню відповідь та допомогу", —  наголосив герой фільму, військовослужбовець Дмитро Лінько.