Playboy звільнив порноакторку Мію Халіфу через її підтримку ХАМАС після нападу на Ізраїль
Фото: Мія Халіфа / Instagram

Журнал для дорослих Playboy припинив співпрацю з американською порноакторкою ліванського походження Мією Халіфою, бо вона підтримала напад ХАМАС на Ізраїль, повідомляє Daily Mail.

У X (раніше — Twitter) Мія Халіфа кілька разів писала про війну в Ізраїлі, жартуючи про "сіоністський режим апартеїду, який повалено партизанами в підроблених сорочках Gucci". Також вона просила "борців за свободу в Палестині" знімати відео горизонтально.

"Якщо ви можете дивитися на ситуацію в Палестині та не бути на боці палестинців, то ви на неправильному боці апартеїду, і історія це покаже з часом", — також написала вона в соцмережі.

Журнал розіслав електронні листи своїм передплатникам і сказав, що видалив канал Мії з платформи Playboy. Тепер на сторінці Халіфи відображаються слова "Не знайдено".

У листі вони зазначили, що хоч організація й заохочує свободу вираження поглядів і конструктивні політичні дебати, але й дотримується політики нульової терпимості до мови ненависті.

"Ми пишемо сьогодні, щоб повідомити вам про наше рішення припинити стосунки з Мією Халіфою, включно з видаленням каналу Мії на нашій платформі для творців. Мія зробила огидні та осудливі коментарі, вихваляючи атаки ХАМАС на Ізраїль і вбивство невинних чоловіків, жінок і дітей", — йдеться у листі від Playboy.

Міа Халіфа — американська знаменитість соціальних мереж, вебкамерна модель ліванського походження. Найбільше відома завдяки своїй успішній, хоча й короткій кар’єрі порноакторки у 2014-2015 роках. Халіфа стала однією з найпопулярніших "зірок" Pornhub.

Її діяльність викликала негативну реакцію на Близькому Сході, особливо через відео, у якому вона займається сексом, вдягнутою в ісламський хіджаб.

  • 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС здійснили прорив із сектору Гази на південь Ізраїлю. У той самий день уряд заявив про запровадження надзвичайного стану в країні.
  • 8 жовтня ізраїльський уряд оголосив про стан війни.
  • 9 жовтня представник ЦАХАЛ повідомив, що армія оборони Ізраїлю вибила терористів ХАМАС з усіх міст на кордоні із сектором Гази та повернула контроль.