Померла французька акторка, яка звинуватила Жерара Депардьє в сексуальному насильстві
Кадр з фільму ''Дантон''

Французька акторка Еммануель Дебевер, яка звинувачувала Жерара Депардьє в сексуальному насильстві, наклала на себе руки. Їй було 60 років, повідомляє Liberation.

За повідомленням у медіа, Дебевер скоїла самогубство, кинувшись у Сену. Прокуратура Парижа почала розслідування, вимагаючи від судової поліції "дослідити обставини, які могли спричинити" її смерть.

Вона була першою акторкою, яка висунула звинувачення проти Депардьє публічно. У 2019 році Дебевер звинуватила французького актора у сексуальному насильстві на зйомках фільму "Дантон" 1982 року, коли їй було 20 років.

"Священний монстр багато чого дозволяв собі під час цих зйомок… Користуючись приватністю всередині вагончика, він засунув свою велику лапу під спідницю, нібито щоб мені стало легше. Я не дозволяла це зробити. Ось наші очі, прикуті до ешафота, ось-ось впаде голова. Ось мій погляд", — зазначала вона у дописі на Facebook у 2019 році.

Згодом, згідно з розслідуванням видання Mediapart, Жерара Депардьє звинуватили в сексуальному насильстві 13 жінок: акторки, гримерки, продюсерський персонал. Вони поділилися своїми свідченнями про інциденти, які нібито сталися під час зйомок 11 фільмів, випущених між 2004 і 2022 роками.

Сам актор спростував звинувачення у зґвалтуванні та сексуальному насильстві. "Ніколи, ніколи я не ображав жінку. Заподіяти біль жінці було б все одно, що вдарити рідну матір ногою в живіт", — написав Депардьє у відкритому листі.