Премія "Оскар" мала рекордну кількість глядачів за останні чотири роки
Фото: EPA

Трансляція премії вручення "Оскар" стала найпопулярнішою церемонією з 2020 року, коли шоу зібрало 23,6 мільйона глядачів. 

Як пише Variety, після пандемії COVID-19, яка тривала з 2021 року рейтинги шоу значно впали. В рік коронавірусу "Оскар" переглянуло лише 10,4 мільйона глядачів, у 2022 році кількість глядачів зросла до 16,6 мільйона, а торік — до 18,8 мільйона людей. 

На показник глядачів могло вплинути чимало факторів, зокрема те, що шоу розпочалось на годину раніше, ніж зазвичай. Також аудиторія була готова спостерігати за протистоянням блокбастерів, котрі вийшли влітку 2023 року: "Оппенгеймер" та "Барбі".

Найбільший показник глядачів відзначили в останні пів години церемонії – 21,9 мільйона людей, коли журі оголошували переможців чотирьох головних номінацій: найкращий актор, найкраща акторка, найкращий режисер і найкращий фільм.

Церемонія вручення "Оскар" залишилася найпопулярнішим шоу сезону. Лютнева церемонія "Греммі" мала приблизно 2,4 мільйона глядачів, а "Золотий глобус" подивилось понад 9,47 мільйона людей.