Президент розгляне петицію за реєстровані партнерства — є потрібна кількість голосів
Фото: depositphotos

Петиція за реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар набрала необхідні 25 000 голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський, повідомляє народна депутатка Інна Совсун.

Вона зазначила, що петиція набрала необхідну кількість підписів за 29 днів. "Це показує величезну підтримку реєстрованих партнерств в українському суспільстві в цілому і законопроєкту зокрема", — додала Совсун.

Так, у петиції понад 40 людей та організацій звернулися до глави держави й закликали публічно підтримати запровадження одностатевих партнерств в Україні та всіляко сприяти ухваленню законопроєкту № 9103.

Законопроєкт №9103 зареєстрували у парламенті 14 березня. Ним пропонують запровадити реєстроване партнерство (яке також називають "цивільним") як добровільний сімейний союз двох повнолітніх людей однієї чи різних статей.

Після держреєстрації партнери отримуватимуть статус близьких родичів — членів сім'ї першого ступеня спорідненості. Автори проєкту наголошують, що цим законопроєктом вони хочуть захистити права військових, оскільки багато хто з них не може офіційно оформити свої стосунки через те, що їхні партнери або партнерки однієї з ними статі.

Зокрема, у Міністерстві оборони розкритикували законопроєкт. У відомстві кажуть, що не мають даних про тисячі військовослужбовців, які не можуть офіційно оформити стосунки з одностатевими партнерами.