Президент розгляне петицію за реєстровані партнерства — є потрібна кількість голосів
Фото: depositphotos

Петиція за реєстровані партнерства для одностатевих і різностатевих пар набрала необхідні 25 000 голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський, повідомляє народна депутатка Інна Совсун.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Вона зазначила, що петиція набрала необхідну кількість підписів за 29 днів. "Це показує величезну підтримку реєстрованих партнерств в українському суспільстві в цілому і законопроєкту зокрема", — додала Совсун.

Так, у петиції понад 40 людей та організацій звернулися до глави держави й закликали публічно підтримати запровадження одностатевих партнерств в Україні та всіляко сприяти ухваленню законопроєкту № 9103.

Законопроєкт №9103 зареєстрували у парламенті 14 березня. Ним пропонують запровадити реєстроване партнерство (яке також називають "цивільним") як добровільний сімейний союз двох повнолітніх людей однієї чи різних статей.

Після держреєстрації партнери отримуватимуть статус близьких родичів — членів сім'ї першого ступеня спорідненості. Автори проєкту наголошують, що цим законопроєктом вони хочуть захистити права військових, оскільки багато хто з них не може офіційно оформити свої стосунки через те, що їхні партнери або партнерки однієї з ними статі.

Зокрема, у Міністерстві оборони розкритикували законопроєкт. У відомстві кажуть, що не мають даних про тисячі військовослужбовців, які не можуть офіційно оформити стосунки з одностатевими партнерами.