Проєкт від України Better Time Stories отримав нагороду на Болонському ярмарку дитячої книги
Фото: Better Time Stories

Цього року на Болонському ярмарку дитячої книги український проєкт Better Time Stories ("Історії кращого часу") отримав спецвідзнаку BolognaRagazzi CrossMedia Awards 2024 у категорії "Books and digital platform". Про це повідомляє Український інститут книги.

Журі Болонського ярмарку обрали проєкт з-поміж 100 інших із 30 країн світу.

Співзасновник Better Time Stories Андрій Шмигельський сказав, що спецвідзнака є визнанням важливості їхньої роботи, яка знаходить відгук не лише в Україні, але й на міжнародному рівні.

"Я вражений тим, що Better Time Stories відібрали на CrossMedia Awards 2024, особливо в категорії Books and digital platform. Це значить, що ми робимо важливу справу, актуальну не лише для України, а й для міжнародного видавничого ринку. У наш час люди хочуть не лише читати фізичну книжку, а ще й слухати, надто коли йдеться про дитячі книжки", — зазначив Шмигельський.

Проєкт Better Time Stories цього року представлений на національному стенді на Болонському ярмарку дитячої книги, що триває з 8 до 11 квітня. Україну разом із національним стендом представляють 20 видавництв.

Better Time Stories ("Історії кращого часу") — неприбуткова ініціатива на підтримку українських дітей, які були змушені покинути свої домівки через війну. Мета проєкту – допомогти їм подолати сум, інтегруватись у середовище країни перебування та підтримувати зв'язок із родичами, які залишилися вдома.

Проєкт створює інтерактивні книжки для дітей віком від 3 до 7 років та дозволяють записати аудіоверсію оповідань від членів сім’ї, що лишаються в Україні. Разом з друкованим виданням родина отримує застосунок, через який і можна послухати створений запис.