Протягом доби українці купили понад 1000 мемуарів Метью Перрі
Кадр з серіалу ''Друзі''

Українці за добу після смерті Метью Перрі купили понад 1000 примірників його мемуарів "Друзі, коханки і велика халепа". У видавництві "Наш Формат" зауважили, що раніше стільки продавали на місяць. Про це повідомили в Forbes.

Зазначається, що продали 1000 примірників паперової книги, а також українці купили понад 200 примірників електронної версії мемуарів.

За підрахунками Forbes, таким чином "Наш Формат" зміг заробити протягом доби 627 000 гривень — ціна паперової книги становить 550 гривень, а електронної — 385 гривень.

"Для українського ринку нонфікшн-літератури продаж 5000 екземплярів за 4 місяці — дуже хороший показник. Історія Метью знайшла відгук у людей, зачепила їх своєю відвертістю, самокритичністю і щирістю", — зазначила виконавча директорка видавництва Анастасія Нікітіна.

Вона також розповіла, що на платформі OLX перепродають біографію актора майже вдвічі дорожче — за 1000 гривень. Видавництво "Наш Формат" уже дало у друк третій наклад та відкрило передзамовлення на сайті. Паперова книга з’явиться на сайті орієнтовно на початку грудня.

Зокрема власник книгарні Readeat Дмитро Феліксов повідомив, що вони також продали всі наявні примірники автобіографії. "Неочікувана смерть відомої людини, яка написала мемуари про себе, викликає миттєвий попит на її творчість", — написав Феліксов.

28 жовтня у віці 54 років помер актор Метью Перрі, найбільш відомий роллю Чендлера Бінга у серіалі "Друзі". Його знайшли мертвим у джакузі у власному будинку в Лос-Анджелесі.