Рідкісний комікс про Людину-павука 1963 року продали на аукціоні за $1,38 млн
Фото: Heritage Auctions

Рідкісний примірник першого випуску коміксу "Дивовижна Людина-павук", який опублікували в березні 1963 року, продали на Heritage Auctions за 1,38 млн доларів, пише The Guarduan.

Зазначається, що це одна з лише двох копій "Дивовижної Людини-павука № 1", яку Certified Guaranty Company (CGC) оцінила як "майже бездоганну".

Президент CGC Метт Нельсон заявив, що цей випуск "буквально представляє запуск титулу "Людина-павук", який тривав десятиліттями, тому історично це дуже важлива книга у всесвіті". Він додав, що на сьогодні придбання цього примірника "може бути можливістю, яка випадає раз у житті".

Пітер Паркер та його альтер его Людина-павук, створені художником Стівом Дітко та письменником Стеном Лі, вперше з'явились у серпневому випуску марвелівської антології Amazing Fantasy у 1962 році. Серія "Дивовижна Людина-павук", запущена кількома місяцями пізніше, відтоді випустила понад 900 випусків.

"Дивовижна Людина-павук № 1" розповідає історію походження Людини-павука та містить першу зустріч Фантастичної четвірки.

На Heritage Auctions також продали рідкісний екземпляр "Супермена № 1" за 2,34 млн доларів. Видавництво DC Comics опублікувало цей випуск у 1939 році. Він став першим випуском сольної серії героя і першим коміксом, повністю присвяченим одному герою.

Серед інших лотів — примірник журналу Showcase № 4, де вперше зʼявився Баррі Аллен (Флеш), продали за рекордні 900 000 доларів; примірник журналу All-Star Comics № 8 1942 року, де вперше зʼявилась Диво-жінка, продали за 1,5 млн доларів; копію All-Story 1912 року Едгара Райса Берроуза, де вперше зʼявився Тарзан, продали за 264 000 доларів.

"Перші продажі коміксів на мільйон доларів цього року, а також рекордні ціни на "Дивовижну Людину-павука № 1" і Showcase № 4 є свідченням глибокого зв’язку колекціонерів з цими культурними перлинами", — сказав Нельсон.