Rolling Stones випустять у прямому ефірі новий альбом – вперше за 18 років
Фото: CNN

Гурт The Rolling Stones офіційно оголосив про майбутній реліз "Hackney Diamonds" — першого студійного альбому з оригінальними піснями з 2005 року, пише BBC.

80-річний Мік Джаггер, 79-річний Кейт Річардс і 76-річний Рон Вуд представлять альбом сьогодні, 6 вересня, на спеціальному заході в лондонському районі Хакні, місці, яке є "серцем нової платівки". Альбом вийде о 16:25 у прямому ефірі на YouTube.

Захід вестиме Джиммі Феллон. В релізі візьмуть участь кілька запрошених зірок, зокрема Пол Маккартні, Стіві Вандер і Леді Гага.

"Новий альбом, нова музика, нова ера", — обіцяє трейлер прямої трансляції.

"Hackney Diamonds" вийде майже через 20 років після альбому 2005 року "A Bigger Bang". Відтоді гурт записав ще одну платівку, випустивши "Blue & Lonesome" у 2016 році, але альбом складався з кавер-версій таких виконавців, як Хоулін Вулф і Літл Волтер, які вперше надихнули їх на створення гурту в 1960-х роках.

"Hackney Diamonds" стане їхнім першим альбомом без барабанщика Чарлі Воттса, який помер у 2021 році перед туром з нагоди 60-річчя гурту. Відомо, що зірка перед смертю записала нові барабанні треки; і Річардс вже підтвердив, що його гра стане частиною нового альбому.

The Rolling Stones — англійський рок-гурт, створений у 1962 році. Орієнтовний обсяг продажів записів гурту оцінюється у 200 мільйонів копій, що робить їх одними з найбільш продаваних музикантів усіх часів. Гурт отримав чотири нагороди "Ґреммі". У 1989 році The Rolling Stones були включені до Зали слави рок-н-ролу.