Росіяни незаконно вивезли рідкісних тварин із заповідника "Асканія-Нова"
Фото: Руслан Стрілець / Facebook

З тимчасово окупованого біосферного заповідника "Асканія-Нова" на Херсонщині росіяни незаконно вивезли червонокнижних тварин до Росії. Про це повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Окупанти здійснили незаконний обмін між Біосферним заповідником "Асканія-Нова", природним біосферним заповідником "Ростовський" та асоціацією зі збереження і відновлення рідкісних та видів, що зникають, "Жива природа степу".

З асканійського зоопарку вивезли по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида.

Усі ці види є червонокнижними та занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи (МСОП) зі статусом "зниклий з природи", "на межі зникнення" та "близький до тих, які перебувають під загрозою знищення".

Натомість до зоопарку "Асканія-Нова" завезли антилоп канна, яків свійські, верблюдів двогорбих та одного гуанако, додав Стрілець.

У Міндовкіллі вже готують ноти до секретаріатів природоохоронних конвенцій: Бернської, Рамсарської, ЮНЕСКО, Боннської Конвенції, Міжнародного союзу охорони природи та секретаріату CITES.