Російський режисер планує зняти фільм про дітей з Бахмута
Фото: Unsplash

До Києва приїхав російський режисер Олександр Молочніков. Він планує знімати фільм про дітей з Бахмута. Про це повідомила українська режисерка Ірина Цілик у Facebook.

Минулого року Молочніков знімав серіал у Росії, а тепер живе в Нью-Йорку і має американський паспорт.

За словами режисерки, Алєксандр Молочніков зніматиме ігровий короткометражний фільм про дітей з Бахмута під Києвом. Він з оператором вже в Україні й намагається зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації — зруйнованому домі.

"Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сиріт, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера", — пише Ірина.

Режисерка наголосила, що інформацію про ймовірне фільмування вона отримала від художника-постановника Івана Левченка, якому росіянин запропонував співпрацю.

"Ваня "включив дурачка", отримав сценарій і записав їхню аудіорозмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку Офісу президента України й отримав прескарти для себе та оператора", — зазначила Ірина Цілик.

Також режисерка додала скрини дописів української актриси, яка допомагає у пошуках акторів й локації для цього проєкту — в описі вона пише, що це "американська команда", "команда Колумбійського університету".

Фото: Ірина Цілик
Фото: Ірина Цілик

Зйомки заплановані на 16-18 березня. Вони відбуватимуться у зруйнованій будівлі під Києвом.

Минулого року Молочніков зняв російський серіал "Монастырь", у 2017 році Путін нагородив його почесною грамотою за заслуги у розвитку російської культури та мистецтва. Також Олександр виступав на федеральному каналі "Росія-1".