Румунське місто частково перейде на геотермальне опалення, вартість якого 5,7 млн євро
Фото: Unsplash

У румунському місті Сантана оголосили про новий проєкт, який передбачає використання геотермальної енергії для опалення громадських будівель, пише The Mayor.

Нова система опалення коштує приблизно 5,7 мільйона євро, її під'єднають до місцевої ратуші, середньої школи та технологічного ліцею.

За словами місцевого мера Даніеля Томуці, стару систему центрального опалення в цих громадських будівлях відключать. Це дозволить муніципалітету перейти від централізованого опалення на викопному паливі до більш екологічних альтернатив. Зокрема, такі дії забезпечать значну економію в міському бюджеті.

Геотермальний проєкт передбачає буріння свердловини глибиною 1200 метрів, будівництво 2,7 кілометра труб для транспортування води та 2,2 кілометра труб для розподілу енергії. Залежно від розміру водойми геотермальне опалення у Сантани розширюватиметься, щоб охопити більше муніципальних будівель.

Сантана — це невелике місто, розташоване в районі Арад в Румунії, з 11 000 мешканцями. Є ще один геотермальний проєкт у місті Печиці. 2022 року там розпочалося буріння двох свердловин, які постачатимуть тепло до 13 будівель.