Зі співтворця серіалу “Рік і Морті” зняли звинувачення у домашньому насильстві
Фото: people.com

Прокуратура Каліфорнії зняла звинувачення у домашньому насильстві зі співавтора серіалу "Рік і Морті" Джастіна Ройланда. Таке рішення ухвалили через брак доказів, без яких підтвердити факт насильства зі сторони Ройланда прокурори не змогли, пише The New York Times.

У 2020 році колишня дівчина звинуватила Ройланда у нанесенні тілесних ушкоджень, позбавленні свободи з застосуванням погроз, шахрайства, насильстві та обману. Обвинувачення йому висунули у травні того ж року, проте справа залишилась поза увагою медіа. Лише 12 січня, після досудового слухання, видання NBC News написало про це. Джастін Ройланд заперечував всі звинувачення.

Втім, прокурори з Каліфорнії зняли звинувачення через брак доказів, які могли б довести факт домашнього насильства. За словами речниці окружної прокуратури Кімберлі Еддс, на рішення також вплинула "нова додаткова інформація" — уточнювати, що саме дізнались під час розгляду судової справи, вона відмовилась. Наступне засідання має відбутися 27 квітня 2023.

Після звинувачень мультиплікаційний канал "Cartoon Network", який транслює "Ріка і Морті" завершив співпрацю з Ройландом. Зокрема, вони планують замінити його у сьомому сезоні, попри зняття звинувачень.

У Twitter Ройланд сказав, що він вдячний за звільнення, але "глибоко вражений жахливою брехнею, яку повідомили про нього під час судового процесу".

"Найбільше я розчарований тим, що стільки людей поспішно засудили мене, не знаючи фактів та ґрунтуючись виключно на словах озлобленої колишньої дівчини, яка намагалась обійти належний судовий процес і домогтися, щоб мене кенсилили (з англ. cancel culture – практика скасування підтримки для публічних осіб через їх думку чи дію)", — написав Джастін. 

Він додав, що сповнений рішучості рухатися вперед і зосередитися як на своїх творчих проєктах, так і на відновленні своєї репутації.