Санта-Клаус отримав дозвіл на вхід в повітряний простір Ірландії напередодні Різдва
Фото: Irish Independent

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар дозволив Санта-Клаусу увійти в повітряний простір Ірландії напередодні Різдва, повідомляє Daily Mail.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

Очікується, що чарівник пролетить над країною пізно ввечері 24 грудня або рано вранці 25 грудня. Варадкар наголосив, що правила імміграції, митниці та переміщення тварин були скасовані для мандрівника з санями, подарунками та вісьмома північними оленями.

"Хочу подякувати IAA [Авіаційному управлінню Ірландії], INIS [Службі натуралізації та імміграції Ірландії], Міністерству сільського господарства та Комісару з податків і зборів за те, що вони дозволили зробити необхідні винятки", — сказав Варадкар.

Зокрема, аеропорт Дубліна повідомив, що готовий до приїзду Санти: "Ми теж готові до Санти! Польоти в аеропорту Дубліна припиняться напередодні Різдва після прибуття останнього рейсу близько 23:00, щоб забезпечити повну свободу повітряного простору для прибуття саней Санти після опівночі".

А в IAA підтвердили, що надали всі відповідні дозволи для найважливішого рейсу в ірландському авіаційному календарі.

Також маршрут Санти відстежуватиме різдвяна програма, створена командуванням повітряно-космічної оборони США — NORAD Tracks Santa. Щороку напередодні Різдва вона повідомляє "шлях" Санта-Клауса, який покинув Північний полюс і вирушив дарувати подарунки дітям по всьому світу.

Програма NORAD Tracks Santa зародилася у 1955 році. Тоді 30 листопада універмаг Sears розмістив рекламу в газеті The Gazette Колорадо-Спрінгс, в якій йшлося, що діти можуть зателефонувати Санта-Клаусу. Одна дитина переплутала цифру і зателефонувала до Центру континентального командування повітряно-космічної оборони. 

23 грудня у ЗМІ з'явилося повідомлення, що центр відстежує політ Санта-Клауса і всіляко його оберігає. До повідомлення був доданий номер, за яким діти могли дізнатися місцеперебування Санти. Зокрема, Мішель Обама брала участь у програмі з 2009-го до 2016 року, відповідаючи на телефонні дзвінки.