Сара Джессіка Паркер продюсує документальний фільм про українських артистів балету
Фото: Miriam Guttmann

Американська акторка Сара Джессіка Паркер продюсуватиме документальний фільм Front Row ("Перший ряд") режисерки Міріам Ґуттман про українських артистів балету, повідомляє Variety.

За словами Паркер, "Перший ряд" демонструє "наполегливість і людський стан на тлі жорстоких випробувань війни".

Стрічка розповість про життя групи українських танцюристів в еміграції у складі балетної групи "United Ukrainian Ballet". У Вашингтоні Олексій, один з провідних артистів балету, знайомиться з Олександром Будьком — військовим, який втратив обидві ноги в бою на українському кордоні з Росією. Між ними зав'язується дружба, і Олександр приєднується до балетної трупи.

"Надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу та балет, — велика честь", — каже Паркер, яка нині є віцеголовою ради директорів Нью-Йоркського міського балету.

"Перший ряд" описують як історію про нещастя, яке принесла війна, та стійкість. У фільмі показують відеорозмови між танцюристами та їхніми сім’ями в Україні та приділяють увагу глибокому відчуттю провини "‎тих, хто вижив", серед танцюристів.

Очікується, що документальний фільм завершать у 2024 році. Нині він перебуває на стадії постпродакшну.

Сара Джессіка Паркер — американська акторка, продюсерка та модель. Виконавиця ролі Керрі Бредшоу в серіалі "Секс і місто". Чотириразова лауреатка премії "Золотий глобус" за найкращу жіночу роль у комедійному серіалі, дворазова лауреатка премії "Еммі".