Секс-сцену з "Бідолашні створіння" перемонтували, щоб фільм вийшов у Британії
Фото: Searchlight Pictures

Британська рада класифікації фільмів вимагала відредагувати секс-сцену зі стрічки "Бідолашні створіння". Оскільки вона порушувала британський закон і не могла вийти в кінопрокат, повідомляє IndieWire.

Комедія режисера Йоргоса Лантімоса викликала резонанс у Британській раді кінокласифікації. Зокрема, через одну еротичну сцену, в якій двоє хлопців спостерігають, як головна героїня Белла Бакстер у виконанні актриси Емми Стоун, працює повією. За сюжетом батько хлопчиків наймає Беллу, щоб вона навчила їх займатися сексом.

"Спочатку ми подивилися цей фільм, щоб дати пораду. Ми повідомили дистриб'ютора, що класифікуємо фільм як 18+ за умови, що творці фільму внесуть зміни до однієї короткої сцени, яка зображує сексуальні дії в присутності дітей", — йдеться в заяві Британської ради з класифікації фільмів.

Ця сцена порушила Закон про захист дітей 1978 року, зазначили в раді. Коли сцену перемонтували, фільм зміг отримати рейтинг 18+. Картина містить більш ніж десяток відвертих сексуальних сцен і велику кількість нецензурної лексики.

Режисер розповів під час Венеціанського кінофестивалю, що інтимні сцени були "невіддільною частиною" фільму, заснованого на романі Аласдера Грея.

"Для мене було дуже важливо не зняти фільм, який був би занадто скромним, оскільки це означало б повну зраду головного героя. Ми мали бути впевненими в собі й безсоромними, як і персонажі", — пояснив Лантімос.

Фільм "Бідолашні створіння"дебютував на Венеційському кінофестивалі, де отримав головну нагороду "Золотий лев". Зокрема, стрічку номінували на "Золотий глобус у семи номінаціях", серед яких "Найкращий фільм — мюзикл або комедія", "Найкращий сценарій" та "Найкраща жіноча роль" (у мюзиклі чи комедії) для Емми Стоун, яка також була продюсеркою стрічки. 

Врешті "Бідолашні створіння" отримали статуетку як найкращий мюзикл чи комедія, Емма Стоун також окремо отримала нагороду за свою роль. Окрім цього, фільм увійшов до коротких списків номінантів на премію "Оскар".

"Бідолашні створіння" — науково-фантастична чорна комедія 2023 року, яка базується на романі Аласдера Грея 1992 року.

Сюжет стрічки розповідає неймовірну історію про фантастичну еволюцію Белли Бакстер. Геніальний та неординарний вчений Ґодвін Бакстер повертає молоду жінку до життя і стає її наставником. Однак, прагнучи нового досвіду, Белла тікає зі спритним і нечистим на руку адвокатом. Разом вони вирушають у буремну пригоду через континенти. Вільна від упереджень свого часу, героїня стає непохитною у своїй меті — боротися за рівність і свободу.