Серіали "Спадкоємці", "Сварка" і "Ведмідь" серед переможців премії "Еммі"
Фото: Allison Dinner / EPA

15 січня в Лос-Анджелесі відбулася 75-та церемонія нагородження "Еммі". Найбільше перемог здобули серіали "Спадкоємці", "Ведмідь" та "Сварка". Про це йдеться на сайті премії.

Хітова драма Джессі Армстронга на каналі HBO "Спадкоємці" отримала шість нагород. Зокрема, серіал переміг у категорії "Найкращий драматичний серіал". Головні статуетки також віддали представникам цього серіалу: Кірану Калкіну, Сарі Снук і Меттью Макфедьєну.

Фото: EPA
Фото: EPA

Найкращим комедійним серіалом року став "Ведмідь" Крістофера Сторера. Нагороду за найкращу чоловічу роль отримав актор серіалу Аллен Вайт, а Айо Едебірі та Ебон Мосс-Бакрак здобули нагороди за найкращі ролі другого плану в комедійному серіалі.

Фото: EPA
Фото: EPA

Водночас найкращою акторкою комедійного серіалу визнали Квінту Брансон ("Початкова школа Еббот").

Фото: EPA
Фото: EPA

Серіал "Сварка" режисера Лі Сон Цзіна отримав пʼять нагород, зокрема як найкращий мінісеріал. Актори головних ролей серіалу Стівен Ян і Алі Вонг отримали нагороди за найкращі чоловічу і жіночу ролі у мінісеріалі. Вонг стала першою жінкою азійського походження, яка отримала "Еммі" за головну роль.

Фото: EPA
Фото: EPA

Британський рок-музикант Елтон Джон отримав свою першу премію "Еммі" за розважальну програму "Elton Live: Farewell From Dodger Stadium" – це ефір прощального концерту музиканта. Завдяки цьому Елтон Джон приєднався до клубу EGOT — артистів, які здобули нагороди "Еммі", "Ґреммі", "Оскар" і "Тоні".

Серед шоу, які не здобули статуеток, були "Тед Лассо", "Корона", "Останні з нас" і "Венздей". Цю церемонію нагородження відклали з вересня через страйки сценаристів та акторів. Це означає, що наступна "Еммі" відбудеться цього календарного року.