Серіали "Спадкоємці", "Сварка" і "Ведмідь" серед переможців премії "Еммі"
Фото: Allison Dinner / EPA

15 січня в Лос-Анджелесі відбулася 75-та церемонія нагородження "Еммі". Найбільше перемог здобули серіали "Спадкоємці", "Ведмідь" та "Сварка". Про це йдеться на сайті премії.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Хітова драма Джессі Армстронга на каналі HBO "Спадкоємці" отримала шість нагород. Зокрема, серіал переміг у категорії "Найкращий драматичний серіал". Головні статуетки також віддали представникам цього серіалу: Кірану Калкіну, Сарі Снук і Меттью Макфедьєну.

Фото: EPA
Фото: EPA

Найкращим комедійним серіалом року став "Ведмідь" Крістофера Сторера. Нагороду за найкращу чоловічу роль отримав актор серіалу Аллен Вайт, а Айо Едебірі та Ебон Мосс-Бакрак здобули нагороди за найкращі ролі другого плану в комедійному серіалі.

Фото: EPA
Фото: EPA

Водночас найкращою акторкою комедійного серіалу визнали Квінту Брансон ("Початкова школа Еббот").

Фото: EPA
Фото: EPA

Серіал "Сварка" режисера Лі Сон Цзіна отримав пʼять нагород, зокрема як найкращий мінісеріал. Актори головних ролей серіалу Стівен Ян і Алі Вонг отримали нагороди за найкращі чоловічу і жіночу ролі у мінісеріалі. Вонг стала першою жінкою азійського походження, яка отримала "Еммі" за головну роль.

Фото: EPA
Фото: EPA

Британський рок-музикант Елтон Джон отримав свою першу премію "Еммі" за розважальну програму "Elton Live: Farewell From Dodger Stadium" – це ефір прощального концерту музиканта. Завдяки цьому Елтон Джон приєднався до клубу EGOT — артистів, які здобули нагороди "Еммі", "Ґреммі", "Оскар" і "Тоні".

Серед шоу, які не здобули статуеток, були "Тед Лассо", "Корона", "Останні з нас" і "Венздей". Цю церемонію нагородження відклали з вересня через страйки сценаристів та акторів. Це означає, що наступна "Еммі" відбудеться цього календарного року.