Мережею шириться флешмоб на підтримку дівчинки зі скакалкою – відео
Фото: Рixabay

У соціальних мережах шириться флешмоб "лізамолодець" на підтримку 19-річної Лізи з Івано-Франківська, яка стрибала через скакалку.

Кілька днів тому Ліза опублікувала відео у TikTok та Instagram, на якому вона стрибає через скакалку біля під'їзду, через що на неї накинулася літня жінка, яка прийшла туди пізніше. Вона ображала дівчину та казала, що та має піти в інше місце, бо вона "старша людина", а Ліза їй нібито заважає.

Вже за кілька годин ролик став вірусним і набрав кілька мільйонів переглядів. Користувачі мережі активно підтримують дівчину та захоплюються її аргументованими й спокійними відповідями.

Крім того, цій історії надала розголосу у себе в Facebook журналістка Ганна Рибалка.

Вона розповіла, що в навчальному закладі, де навчається Ліза, розкритикували дівчину – керівництво вважає, що жінка, яка її ображала, права. Авторці ролика наказали видалити його з мережі. Те саме вона має попросити зробити всіх, хто його поширив.

А тим часом Лізу підтримали блогери, які влаштували у дворі дівчинки своєрідний флешмоб зі стрибками на скакалці.

Зокрема, мережею шириться флешмоб на підтримку дівчини. Під хештегом #лізамолодець українці публікують дописи щодо цього скандалу, додаючи відео, де вони стрибають через скакалку.

Також за словами журналістки, долею дівчини вже перейнялися: поліція, народна депутатка, голови громад, журналісти й активісти.