Шон Пенн зіграє головну роль в останній частині українського фільму "Війна очима тварин"
Фото: Мирослав Слабошпицький/ Facebook

Американський актор і режисер Шон Пенн зіграє головну роль в українському фільмі-антології "Війна очима тварин". Режисером стане Мирослав Слабошпицький, пише The Hollywood Reporter.

Фільм "Війна очима тварин" є антологією і складається з 9 частин, кожна з яких має свого режисера. Останній фільм зніме Мирослав Слабошпицький ("Плем’я"), і в ньому Шон Пенн зіграє роль американського звукорежисера, який став свідком початку повномасштабного вторгнення.

Зйомки фільму заплановані в Україні та Лос-Анджелесі влітку 2023 року.

Стрічку "Війна очима тварин" спродюсують Sota Cinema Group і Kleos Art, а також продюсери Олег Кохан і Олексій Макухін.

За словами Кохана, всі історії, представлені у фільмі, засновані на реальних подіях, а оскароносний актор Шон Пенн "підкреслює актуальність теми екоциду в Україні".

"Я дуже радий бути частиною цього фільму. Для мене велика честь співпрацювати з приголомшливим актором і визначною людиною, а також одним із найбільших друзів України Шоном Пенном, — сказав Мирослав Слабошпицький. — Він був з нами під час нападу 24 лютого і глибоко досліджує війну та Україну у своєму документальному фільмі. Його підтримка є неоціненною для нас, і її неможливо переоцінити".

Прем’єра стрічки запланована на зиму 2023–2024 року.