Дивіться, як виглядатиме хмарочос та оглядовий майданчик на гірськолижному курорті Троєна
Фото: Neom

Британська студія Zaha Hadid Architects спроєктувала хмарочос та оглядовий майданчик на вершині гори для майбутнього гірськолижного курорту Троєна у Неомі в Саудівській Аравії. Про це повідомляє видання Dezeen.

Хмарочос матиме назву Discovery Tower. Це буде 330-метрова вежа кристалоподібної конструкції з численних колон, які звужуються до вершини. З неї відкриватиметься вид на штучне озеро. Зазначається, що будівля буде з'єднана із забудовою на березі озера канатною дорогою.

Фото: Neom
Фото: Neom

Хоча точні подробиці ще не розголошуються, очікується, що вежа розмістить торговельні точки, ресторани, виставкові площі та оглядові майданчики на різній висоті.

Фото: Neom
Фото: Neom

Водночас оглядовий майданчик буде знаходитися біля 330-метрового хмарочоса. Будівлю під назвою "Гірська обсерваторія" планують закріпити на схилі гори з видом на озеро в центрі Троєни.

Інформації про оглядовий майданчик поки що мало, але на рендерах показано закритий простір, що виступає зі схилу скелі. Поряд з основним приміщенням показано оглядовий майданчик просто неба.

Фото: Neom
Фото: Neom

"Панорамний оглядовий майданчик на вершині демонструє природну красу гори та надає відвідувачам візуальний доступ до її найдрібніших деталей за допомогою інноваційних технологій", — йдеться в описі до проєкту.

Фото: Neom
Фото: Neom

Ці обʼєкти є частиною гірськолижного курорту Троєна, який своєю чергою є одним з чотирьох регіонів масштабного проєкту Neom. Закінчити будівництво мають до 2029 року, оскільки регіон прийматиме Азійські зимові ігри.

Фото: Neom
Фото: Neom