Дивіться тизер до нового аніме "Хлопчик та чапля" Хаяо Міядзакі — відео
Кадр з аніме

Американський дистрибʼютор анімаційних фільмів GKIDS Films випустив тизер до першого за 10 років повнометражного аніме Міядзакі — "Хлопчик та чапля". В американському прокаті фільм стартує 8 грудня 2023 року, пише Hollywood Reporter.

Studio Ghibli не займалася маркетингом у Японії, щоб дозволити глядачам дивитися фільм без будь-яких упереджень. Однак GKIDS рекламує останній фільм японського мультиплікатора, який 7 вересня відкриває кінофестиваль у Торонто.

Стрічка намальована вручну та розповідає про хлопчика Махіто, у якого внаслідок бомбардувань Токіо гине матір. Одного дня він зустрічає чаплю, яка запропонує йому мандрівку у світ, де живуть мертві та живі, щоб зустрітися з матірʼю.

Мультфільм заснований на однойменній книзі японського письменника Гендзабуро Йосіно, яку в Японії вважають класикою дитячої літератури. Однак у студії зазначають, що фільм допускає кілька відхилень від оригінальної історії для створення власної.

Сюжет книги базується на історії 15-річного хлопчика з Токіо, який після смерті батька став жити з дядьком. Книга розповідає про духовне зростання юнака та його переживання з приводу втрати близької людини.

Аніме описують як "напівавтобіографічну фантазію про життя, смерть і творіння як данину дружбі від Хаяо Міядзакі".

Багато японських рецензентів відзначали, що родина Міядзакі втекла від бомбардування Токіо в японське село, а його батько під час війни працював інженером на фабриці винищувачів, як і Махіто. Протягом багатьох років Міядзакі також розповідав про те, як особливо близькі стосунки з матір’ю сформували його як особистість і надихнули створити сильних героїнь, які повторюються в його фільмах.