Співзасновник Virgin Group Річард Бренсон заявив, що гроші – це не показник успіху
Фото: BIANCA DE MARCHI / EPA

Річард Бренсон заявив, що не хоче, щоб його представляли як "мільярдера Річарда Бренсона". Натомість він просить вказувати "співзасновник Virgin Group", повідомляє CNBC.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Основною причиною стало те, що Бренсон вважає – гроші не мають бути мірилом успіху та процес заробляння грошей не має бути єдиною метою життя людини.

"Можливо, в Америці "мільярдер" є ознакою успіху, але це мене дратує. Я думаю, що ваша репутація — це те, що ви створюєте", – заявив співзасновник Virgin Group.

У випадку Бренсона, його репутація часто визначається Virgin Group, венчурним капіталом і холдинговою компанією, яка володіє підприємствами в багатьох галузях, від авіакомпаній і телекомунікацій до космічних польотів.

"Ваша репутація залежить від того, чи пишається ваша команда людей, які працюють із вами, тим, що вони створили", — каже Бренсон. "Оплачувати рахунки в кінці року важливо, але те, що сьогодні роблять підприємці в усьому світі — і єдина причина, чому вони досягають успіху — це те, що вони змінюють життя інших людей. І це все, що дійсно має значення".

Кожного разу, коли Бренсон запускає нове підприємство, він ставить собі два запитання:

  • Якщо я створю це, чи може це бути краще за те, що роблять усі інші?
  • Чи може це справді змінити світ?

Водночас Річард наголошує, що гроші ніколи не були його головною мотивацією.

Головна порада Бренсона

Порада Бренсона: шукайте можливості, які вам здаються цікавими та захопливими. Це рецепт більшого щастя, і ви, швидше за все, досягнете успіху, ніж якщо думатимете лише про кінцевий результат, каже він.

"У нас лише одне життя", — каже Бренсон. "Ми проводимо багато часу на роботі, і було б сумно, якби ми робили це лише за свою зарплату".