Світоліна стала восьмою тенісисткою, яка 10 разів поспіль виграла на "Ролан Гаррос"
Фото: Reuters

28-річна українська тенісистка Еліна Світоліна здобула перемогу в першому раунді Ролан Гаррос-2023, завдяки цьому повторила унікальне досягнення турніру. Еліна вдесяте змагається у Парижі — вдесяте пройшла перший раунд, пише Суспільне.

У матчі 1/64 фіналу вона у двох сетах здолала італійську тенісистку Мартіну Тревізан (№24 у WTA) з рахунком 6:2, 6:2. Це була перша очна зустріч тенісисток.

Таким чином, Еліна стала восьмою гравчинею, починаючи з 1968 року, якій вдалося виграти в десяти стартових матчах на Ролан Гаррос.

Світоліна в основній сітці дебютувала на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу у 2013 році. Відтоді українка щоразу долала перший раунд основної сітки змагань.

До Світоліної цю вершину підкорювали ще сім тенісисток: Мануела Малеєва, Штеффі Граф, Аранча Санчес Вікаріо, Кончита Мартінес, Марі П'єрс, Моніка Селес та Серена Вільямс.

У другому колі Світоліна зіграє проти австралійки Сторм Хантер (№204 WTA).

Еліна Світоліна провела на Ролан Гаррос 31 матч — 22 перемоги та 9 поразок. Це 71% перемог загалом на турнірі, найкращий результат для українки серед турнірів Великого Шолому.

Найкращий результат Світоліної на Ролан Гаррос — чвертьфінал. Вона доходила до цієї стадії змагань тричі (у 2015, 2017 та 2020 роках).