The Beatles випустять останню пісню "Now and Then" завдяки штучному інтелекту
Фото: Apple Corps Ltd.

The Beatles випустять останню пісню "Now and Then" за участю всіх чотирьох учасників. Дата релізу треку запланована на 2 листопада, а кліп, знятий Пітером Джексоном, з'явиться днем пізніше, повідомляє AP.

"Це останній трек за всю історію, на якому звучатимуть чотири Beatles — Джон, Пол, Джордж і Рінго", — сказав Старр.

Зазначається, що трек "Now and Then" базується на давньому демозаписі покійного Джона Леннона, який він записав у 1970-х роках. У 1994 році вдова Леннона Йоко Оно передала демо Полу Маккартні на касеті, яка також містила демозаписи Леннона для пісень "Free As a Bird" і "Real Love".

Учасники The Beatles хотіли випустити цей трек ще в 1990-х, однак через технічні обмеження вони не змогли додати нові частини до пісні, записані іншими музикантами гурту. Вони не змогли від'єднати вокал від фортепіано Леннона.

Проте завдяки штучному інтелекту режисер Пітер Джексон усунув ці проблеми. Набагато чистіший вокал дозволив Маккартні та Рінго Старру завершити трек минулого року. За словами Старра, це був емоційний процес відтворення голосу Леннона, який, здається, повернувся в кімнату під час запису.

Зокрема, новий сингл містить партію гітари, яку Джордж Гаррісон записав майже 30 років тому, нову партію барабанів з бас-гітарою Старра, фортепіано та соло на гітарі Маккартні, які він додав як данину пам’яті Гаррісону, який помер у 2001 році.

Маккартні також додав струнне аранжування, написане за допомогою Джайлза Мартіна, сина покійного продюсера Beatles Джорджа Мартіна. Крім цього, до треку вплели бек-вокал з оригінальних записів Beatles "Here, There and Everywhere", "Eleanor Rigby" і "Because".

Наступної середи, за день до виходу пісні, буде оприлюднено 12-хвилинний фільм, який розповідає історію запису пісні "Now and Then". Окрім того, гурт анонсував розширене перевидання альбомів "1962-1966" і "1967-1970". Їх можна буде послухати з 10 листопада.