Ціле село в Іспанії можна придбати за ціною квартири в Мадриді
Фото: Wikimedia Commons

Іспанське селище Сальто-де-Кастро вдруге виставили на продаж. Нинішня його ціна становить 580 000 євро, повідомляє The Mayor.

Село розташоване в провінції Самора, на мальовничих схилах біля ріки Дуро, на кордоні з Португалією.  За три години їзди до Мадрида. Сальто-де-Кастро має 6000 квадратних метрів.

Тут є 44 будинки, бар, церква, школа з кількома класними кімнатами, а також гуртожиток із 14 кімнатами, басейн та спортивний майданчик. Крім того, за кілька метрів є водойма, куди за бажання покупець міг би спустити туристичний катер.

Проте тут немає жителів. Усе село було збудоване для розміщення робітників, які будували дамбу поруч. Коли проєкт завершився, то це місце пустувало з 1989 року.

Знелюднені райони в цій частині сільської Іспанії є звичним явищем, оскільки вони віддалені від жвавих міст країни та сонячних узбереж. Ось чому навіть за нинішньою ціною ціле село коштує стільки ж, скільки гарна квартира в Мадриді чи Барселоні.

Фото: Wikimedia Commons
Фото: Wikimedia Commons

Минулого року Сальто-де-Кастро купив за 300 000 євро Оскар Торрес, будівельний бізнесмен із Толедо. Новий власник розробив план реконструкції села, розташованого в самому центрі біосферного заповідника ЮНЕСКО "Месета Іберіка", щоб залучити сільський туризм у цей район. Він уже подав необхідні документи владі, перш ніж вирішив виставити його на продаж через "особисті проблеми".

Наразі вже є два потенційні покупці з Саудівської Аравії та Сполучених Штатів. Згідно з попереднім дослідженням, інвестиції, необхідні селу для того, щоб запрацювати на 100% і почати приносити прибуток, не перевищуватимуть двох мільйонів євро.