У Британії заборонили рекламу Calvin Klein через сексуалізацію співачки FKA twigs
Фото: Calvin Klein

Управління зі стандартів реклами (ASA) Великої Британії заборонило рекламний ролик Calvin Klein зі співачкою FKA Twigs, бо вона виглядала в ній як "стереотипний сексуальний об’єкт", пише The Guardian.

На постері співачка була зображена в сорочці, накинутій на тіло, що відкриває частину грудей і сідниць, а також напис "Calvins або нічого". На зображення поскаржилися двоє британців, стверджуючи, що воно неналежним чином сексуалізує її.

Управління зі стандартів реклами погодилося з цим твердженням, зазначивши, що "у рекламі було використано оголене тіло, і зосередження було на фізичних рисах співачки, а не на одязі". Зокрема, "композиція зображення спрямовує увагу глядачів на тіло моделі, а не на одяг, що рекламується".

Фото: Calvin Klein
Фото: Calvin Klein

У рішенні йдеться про те, що реклама, яка вперше з'явилася у квітні 2023 року, "не повинна з'являтися знову в тій формі, на яку подано скаргу". Також скарги надійшли й щодо двох рекламних роликів Calvin Klein із зображенням моделі Кендалл Дженнер, але ASA визнала їх прийнятними.

Фото: Calvin Klein
Фото: Calvin Klein

Водночас представники бренду Calvin Klein стали на захист реклам, сказавши, що "зображення не були вульгарними, вони являли собою двох впевнених і сильних жінок, які вирішили ідентифікувати себе з брендом Calvin Klein". Вони також стверджували, що пози на світлинах були "природними та нейтральними".

Там додали, що FKA twigs і Кендалл Дженнер співпрацювали з компанією і схвалили світлини. Щобільше, згодом вони сказали в інтерв'ю, що "відчули впевненість і свободу від участі в зніманні".

FKA twigs написала в Instagram, що не бачить у рекламі "стереотипного сексуального об’єкта, але бачить красиву сильну кольорову жінку, чиє тіло подолало більше болю, ніж можна собі уявити".

"З огляду на інші, минулі й поточні рекламні кампанії такого характеру, я відчуваю подвійні стандарти. Я пишаюся своєю фізичною формою та підтримую мистецтво, яке створюю за допомогою свого тіла, за стандартами таких жінок, як Джозефін Бейкер, Ерта Кітт і Грейс Джонс, які руйнували барʼєри того, як вигляд має мати наповнена силою жінка. А також дякую Кіку, Мерту та Маркус, які дали мені можливість висловитися саме так, як я хотіла. І я не хочу, щоб моя розповідь змінювалася", — написала співачка.