У Франції відкрився 77-й Каннський кінофестиваль — фото
Фото: EPA

14 травня у Франції відкрився 77-й Каннський кінофестиваль. На церемонії відкриття вшановували акторку Меріл Стріп, яка отримала почесну "Золоту гілку", а також вітали голову журі Грету Гервіг. Про це повідомляє AP news.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Фото: EPA
Фото: EPA

Каннський фестиваль у 2024 році відкрила комедія Квентіна Дюп'є "Другий акт", яка не братиме участі у конкурсній програмі.

Фото: EPA
Фото: EPA

Також перед початком кінофестивалю у Каннах представили цьогорічне журі, до якого увійшли Омар Сі, Еббу Чейлан, Лілі Гладстоун, Єва Грін, Надін Лабакі, Хуан Антоніо Байона, П'єрфранческо Фавіно, Корееда Хірокадзу. Очолила його режисерка найкасовішого фільму 2023 року "Барбі" Грета Гервіг.

"Одна з моїх улюблених речей — це дивитися кіно та обговорювати його, і тепер я можу робити це з найчудовішими людьми цілих 10 днів. Я все ще шокована від того, що я тут", – зазначила Гервіг.

Фото: EPA
Фото: EPA

Цього року також почесну "Золоту гілку" вручили Меріл Стріп за внесок у світовий кінематограф.

Фото: EPA
Фото: EPA

Акторка подякувала Каннам за нагороду і можливість повернутися на фестиваль. Вона додала, що дивитися ретроспективу власної кар'єри на церемонії було "наче дивитися у вікно швидкого поїзда, спостерігати, як моя молодість летить у мій середній вік, прямо туди, де я стою сьогодні на цій сцені. Так багато облич і стільки місць, які я пам'ятаю".

Фото: EPA
Фото: EPA

Каннський кінофестиваль триватиме до 25 травня включно.

Читайте також