alyona alyona написала про штраф на Євробаченні за футболки. Суспільне Мовлення спростувало заяву
Фото: inst/alyona.alyona.official

Українську делегацію на "Євробаченні-2024" оштрафували за футболки з написом Free Azovstal Defenders ("Свободу захисникам "Азовсталі"). Про це написала співачка Alyona Alyona.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

"З’явитися у футболках FREE AZOVSTAL DEFENDERS було дуже ризиковою та складною задачею. Будь-які надписи та бренди були заборонені, охорона перевіряла весь одяг і, якщо на ньому був надпис, просили зняти його або ж заклеювали надписи чорним скотчем", – зазначила Alyona Alyona.

Вона додала, що складнощі з футболками почались ще на етапі створення самого напису.

"Ми обдзвонили декілька поліграфій, частина з них не працювала, а інша частина відмовлялася робити принт. Проте з однією поліграфією ми змогли домовитися після того, як п’ять разів зателефонували їм та слізно попросили допомогти", – розповідає співачка.

За її словами, представники від України вдягли футболки з лого під свої інші футболки та кофти і змогли пройти з ними у грінрум.

"Ми знали, що коли будуть показувати повтори виступів всіх артистів, то будуть показувати й саму делегацію. Тому коли до нас підійшла камера, наша команда швидко розкрилася і показала наш заклик на весь світ. Ми дуже ризикували, проте все вийшло", – пише Alyona Alyona та додає, що пишається можливістю ще раз нагадати світу про військовополонених.

Співачка зазначила, що за футболки їм треба було сплатити фінансовий штраф.

Своєю чергою Суспільне Мовлення в офіційній заяві написали, що українська суспільна телерадіокомпанія "як член ЄМС, який забезпечує участь представників України на Пісенному конкурсі Євробачення, не отримало жодних скарг та штрафів за порушення правил". 

Нагадаємо, у Мальме завершився 68-й музичний конкурс Євробачення. Переможцем 2024 року стали швейцарські небінарні виконавці Nemo з піснею The Code. Вона набрала найбільше голосів від журі та аудиторії.

Український дует alyona alyona та Jerry Heil посів третє місце.