У французькому місті не хочуть, щоб у них пронесли олімпійський вогонь – через витрати
Фото: Depositphotos

Мер французького міста Евре у регіоні Нормандія не дозволить пронести олімпійський вогонь у своєму місті через значні витрати, які з цим повʼязані, пише The Mayor.

Гі Лефранд, мер міста Евре, заявив, що організація заходу вимагає виконання "певної кількості зобов’язань", які складатимуть для місцевого бюджету понад 100 000 євро.

У цю ціну входить: забезпечити захід першою медичною допомогою, найняти приватну охорону й орендувати або придбати 2500 шлагбаумів на 5,4 км маршруту.

"Не кажучи вже про залучення наших територіальних агентів, обмеження, які вплинуть на місцевих жителів і торговців, зупинки руху під час естафети пронесення вогню", — додав мер у заяві.

Місцева влада заявила, що "коли обрали Евре, не було відомо жодних деталей", і лише після аналізу, проведеного пізніше, були виявлені "значні матеріально-технічні, фінансові обмеження". Водночас Лефранд додав, що він готовий обмінюватися ідеями з іншими містами, щоб зробити проходження Олімпійського вогню можливим, але якщо це буде за "розумну ціну".

Естафета з олімпійським вогнем має відбутися на всій території Франції у 80-денному турі, перш ніж його доставлять до Парижа на церемонію відкриття Олімпіади 26 липня. В Евре вогонь мали доставити 6 липня.