У Києві біля кесона на Оболоні планують створити зону з вуличною їжею
Фото: “Кесон на Оболоні”

У Києві влітку біля реконструйованого кесона на Оболоні в парку "Наталка" відкриють зону з вуличною їжею високого рівня. Про це повідомляє проєкт "Кесон на Оболоні".

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

"На теплий період року ми плануємо запустити на цій частині ділянки, яка перебуває у нас в оренді, зону стритфуду високого рівня. Вона є автономною від парку, але облаштована інвестором з урахуванням навколишнього ландшафту, щоб бути максимально органічною до звичної панорами", – кажуть автори проєкту.

Презентацію нової громадської зони, яка є прилеглою до кесона, планують зробити наприкінці наступного робочого тижня. Оператором зони з їжею буде ресторанна група Table Talk.

"Проєкти групи Table Talk, зокрема ресторан "Прага", давно стали синонімами респектабельності та відповідального ставлення до бізнесу. Ці високі стандарти будуть впроваджені й на Оболоні — як у частині запропонованих страв, так і в облаштуванні навколишнього простору", – пишуть представники проєкту "Кесон на Оболоні".

За словами команди "Кесон на Оболоні", вивіз сміття буде організовано з допомогою електромобілів коштом оператора.

"Однак ми усвідомлюємо, що відвідувачі можуть брати страви та напої у форматі takeaway, і це може збільшити навантаження на інфраструктуру парку. Тож з адміністрацією буде укладений договір на компенсацію робіт із вивозу цих додаткових обсягів", – додають організатори.

  • Кесон — це засекречений об’єкт, бетонна конструкція, яку поміщають під воду або під ґрунт на велику глибину, щоб утворити підземну камеру.
  • Його почали будувати ще у 1936 році, коли Союз готувався до війни. Кесон мав стати частиною підземного тунелю під Дніпром, який планували використовувати для перевезення боєприпасів з одного берега Києва на інший. Але після зупинки будівництва він стояв занедбаний, обріс чагарниками й використовувався як смітник.