У Києві команда художниці Фуллен створила стінопис Валерія Залужного
Фото: Євгенія Фуллен

Митець з команди художниці Євгенії Фуллен Євгеній Кучер створив найбільший мурал в Україні з зображенням Валерія Залужного. Про це повідомила художниця у своєму Instagram.

Стінопис був створений за 13 годин та має розмір понад 120 м². Його зобразили за адресою вул. Котельнікова, 51.

Фото: Євгенія Фуллен
Фото: Євгенія Фуллен

"На мою думку, вклад Валерія Залужного в збереження і розвиток культури більший, ніж усвідомлює теперішній момент. Суспільство має знати актуальну історію, яка проходить повз молодь і не тільки.

Мистецтво несе великий вплив на розвиток культури і настрої в соціумі. Як частина цієї течії, я відчуваю обов'язок висвітлювати важливе. Озвучувати і показувати голос з вулиць. Попри те, що в Україні стріт-арт культуру недооцінюють, я вважаю, що саме вона задає напрямок течії для роздумів", – написала Євгенія Фуллен.

Також художниця зазначила, що Валерій Залужний став символом незламності українського духу! Адже попри війну він надихає та мотивує своїм характером та вірою в Україну.

  • Нагадаємо, в березні 2024 року художник із команди Євгенії Фуллен створив нову роботу з зображенням Михайла Грушевського у Святошинському районі Києва.
  • Художниця зазначила, що продовжить малювати українських поетів та видатних діячів, аби популяризувати українську культуру.
  • Євгенія Фуллен восени 2023 року потрапила у гучний скандал. На будинку в центрі Києва, що має охоронний статус, художниця почала малювати мурал. Мешканці через стурбованість викликали поліцію.
  • Деякі кияни, митці та арткритики не сприйняли роботу, яку команда художниці почала наносити на історичну будівлю. На стіні будинку були зображені герої роману Гюго "Собор Паризької Богоматері" та пелікан. Мурал завершити не вдалось, але здаватися Євгенія не збиралась — спробувала нанести той самий мурал на іншій будівлі, на стіні хореографічної школи на Виноградарі. Однак там його теж розкритикували.