У Києві презентували фільм про військовий гумор "Нам своє робить"
Фото: DocNoteFilms

До Дня Героїв у Києві, в кінотеатрі "Жовтень" презентували фільм про військовий гумор "Нам своє робить". Кінострічка розповідає, як гумор на війні підтримує стійкість та впертість захисників і захисниць через чотири теми жартів: воєнний побут, "паперова" армія, бойові курйози та тварини на війні.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

У фільмі взяли участь бійці з 17 окремої танкової бригади, медичної служби Інтернаціонального легіону, Групи Тора та Групи Молота.

Спродюсував фільм ветеран Сергій Малярчук.

"Ми живемо в такий час, що тема війни і військових присутня всюди – і в культурі, і в кіно зокрема. Ми не можемо від неї відгороджуватися чи ігнорувати її. Тому важливо зараз підтримувати ветеранів, бо без військових культури б у нас зараз не було", — наголосив він.

Олександр Порхун, виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів, висловив вдячність Малярчуку за створення стрічки.

"Показати війну, жартуючи — це мистецтво. Але і війна без жартів — не війна. Як і кожен жарт — це своєрідне мистецтво. І тоді ти живеш, можеш відчувати, реагувати і реготати. Навіть в непідходящий момент", — каже Порхун.

За словами режисера фільму Костянтина Кляцкіна, в усіх українців на фронті є одна спільна риса — гумор.

"Гумор знімає напруженість, згладжує конфлікти, допомагає відрефлексувати важкі події. Тож фільм "Нам своє робить" — це наша спроба дослідити за допомогою кіномови цю унікальну здатність українців, яка, можливо, в чомусь і є нашою зброєю", – додав режисер.

Стрічку створила команда студії DocNoteFilms за участі об’єднання "Вавилон'13", завдяки конкурсу з фінансування ветеранського бізнесу "Варто", який проводить Український ветеранський фонд.