У Китаї відкрита вакансія Короля Мавп – пропонують зарплату $842 і багато бананів
Фото: Jinjinghouge/Douyin

У мальовничому районі Вужишань у провінції Хебей на півночі Китаю туристичний центр хоче найняти людину, яка переодягатиметься в образ міфічного персонажа Короля Мавп, пише CNN.

Компанія готова платити 842 долари на місяць. Службові обов’язки такого працівника вимагають одягнути маску та костюм мавпи й заховатися в печері під горою, а також приймати гостинці – яблука, локшину і багато-багато бананів — від дітей, які відвідуватимуть Короля Мавп.

Зокрема, на цю посаду не потрібні досвід чи освіта. Головні вимоги — пристрасть до персонажа легенди, певний акторський талант, бути жвавим, веселим і комунікабельним з туристами.

Водночас менеджер туристичного центру наголосив, що не потрібно буде зʼїдати усю їжу, яку пропонують відвідувачі. Натомість, за його словами, нинішні актори зазвичай зберігають кілька бананів, щоб поділитися з колегами після зміни.

Компанія також встановила всередині печери електричний обігрівач на випадок, якщо стане занадто холодно.

Китайська легенда про Короля Мавп користується в Китаї популярністю, яку можна порівняти з популярністю казок братів Грімм на Заході. Цей персонаж міцно засів в уяві незліченної кількості дітей і надихнув на створення численних фільмів.

Історія розповідає про Сунь Укуна – мавпу, народжену з каменю, яка набуває надприродних здібностей від даоського майстра бойових мистецтв. Сунь Укун бореться, як воїн, володіє золотим магічним посохом і подорожує на хмарах. Зокрема, він супроводжує священного ченця Тан Санцана в його "Подорожі на Захід".

Подорож розпочинається на Вужишані, або "Горі п’яти пальців", де Короля Мавп спіймали боги, які були розлючені через його юнацьку зарозумілість. Тан звільняє його, і вони починають свою пригоду. Однак кандидат на роботу буде залишатися на місці, на відміну від свого персонажа.