У Любляні концерт гурту ТНМК зірвали російські пропагандисти
Фото: ТНМК / Facebook

У словенському місті Любляна українському гурту "Танок на майдані Конґо" (ТНМК) скасували благодійний концерт. Власник закладу назвав музикантів "неонацистами". Про це повідомив директор гурту Святослав Румежак.

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

На початку січня 2024 року гурт вирушив у благодійний тур містами Європи з програмою "Новий вертеп". Вони в партнерстві з Головним управлінням розвідки та благодійним фондом Діани Подолянчук збирають кошти на спецпідрозділи ГУР, на допомогу сім'ям постраждалих та загиблих розвідників.

У межах туру 16 січня музиканти планували провести концерт у Любляні в клубі Menza pri koritu. Але на фінальних етапах погоджень власник "почав поводитися дивно", зокрема, звинуватив гурт у непрофесіоналізмі.

"І ось в день концерту (16 січня) за кілька годин до відкриття дверей він зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти", — розповів Румежак.

За його словами, росіяни в Любляні бойкотують усі українські мітинги, створюють умови, щоб скасувати українські події та концерти. "І ці люди зателефонували власнику цього клубу, сказали, що ми нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі", — додав директор гурту.

Музиканти намагалися домовитися з майданчиком, пропонували виконати їх умови та бути обережними в формулюваннях, але власник клубу все одно скасував концерт "з аргументом, що ми агресивно налаштовані, а він — за мир".

Водночас завдяки українцям в Любляні гурту вдалося знайти новий зал безкоштовно за кілька годин до концерту.