У Любляні концерт гурту ТНМК зірвали російські пропагандисти
Фото: ТНМК / Facebook

У словенському місті Любляна українському гурту "Танок на майдані Конґо" (ТНМК) скасували благодійний концерт. Власник закладу назвав музикантів "неонацистами". Про це повідомив директор гурту Святослав Румежак.

На початку січня 2024 року гурт вирушив у благодійний тур містами Європи з програмою "Новий вертеп". Вони в партнерстві з Головним управлінням розвідки та благодійним фондом Діани Подолянчук збирають кошти на спецпідрозділи ГУР, на допомогу сім'ям постраждалих та загиблих розвідників.

У межах туру 16 січня музиканти планували провести концерт у Любляні в клубі Menza pri koritu. Але на фінальних етапах погоджень власник "почав поводитися дивно", зокрема, звинуватив гурт у непрофесіоналізмі.

"І ось в день концерту (16 січня) за кілька годин до відкриття дверей він зателефонував і повідомив, що концерту не буде, тому що, увага, ми неонацисти", — розповів Румежак.

За його словами, росіяни в Любляні бойкотують усі українські мітинги, створюють умови, щоб скасувати українські події та концерти. "І ці люди зателефонували власнику цього клубу, сказали, що ми нацисти, ведемо агресивну пропаганду і хейтспічі", — додав директор гурту.

Музиканти намагалися домовитися з майданчиком, пропонували виконати їх умови та бути обережними в формулюваннях, але власник клубу все одно скасував концерт "з аргументом, що ми агресивно налаштовані, а він — за мир".

Водночас завдяки українцям в Любляні гурту вдалося знайти новий зал безкоштовно за кілька годин до концерту.