У Парижі для туристів подвоять вартість проїзду в метро під час Олімпіади-2024
Фото: Unsplash

У Парижі на час проведення Олімпійських ігор-2024 збільшать вартість квитка на метро майже вдвічі. З 20 липня до 8 вересня наступного року проїзд коштуватиме 4 євро замість 2,10 євро, пише Reuters.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Водночас жителі, які мають місячні або річні проїзні квитки, будуть захищені від підвищення.

Президентка регіону Валері Пекресс наполягала на тому, що рішення про тимчасове підвищення цін було "справедливим" і "необхідним" через великий попит, який очікується на транспортну мережу міста, а "ціна справедлива".

"Під час Олімпіади та Паралімпіади регіон Іль-де-Франс значно збільшить обʼєм своїх транспортних послуг. Не може бути й мови про те, щоб ці додаткові витрати, які оцінюються у 200 млн євро, лягли на плечі жителів паризького регіону", — наголосила Пекресс.

Зокрема, за її словами, у Парижі створять нову картку Paris 2024 Pass, яка дозволить туристам подорожувати всім регіоном Іль-де-Франс. Це коштуватиме 16 євро на день і до 70 євро на тиждень. Зазначається, що цей крок має на меті компенсувати витрати, пов’язані з наданням транспортних послуг для 10 мільйонів туристів, які очікуються під час Ігор.

Місячний абонемент зазвичай коштує 84,10 євро, тоді як одноразові поїздки зараз коштують 2,10 євро.