У Парижі для туристів подвоять вартість проїзду в метро під час Олімпіади-2024
Фото: Unsplash

У Парижі на час проведення Олімпійських ігор-2024 збільшать вартість квитка на метро майже вдвічі. З 20 липня до 8 вересня наступного року проїзд коштуватиме 4 євро замість 2,10 євро, пише Reuters.

Водночас жителі, які мають місячні або річні проїзні квитки, будуть захищені від підвищення.

Президентка регіону Валері Пекресс наполягала на тому, що рішення про тимчасове підвищення цін було "справедливим" і "необхідним" через великий попит, який очікується на транспортну мережу міста, а "ціна справедлива".

"Під час Олімпіади та Паралімпіади регіон Іль-де-Франс значно збільшить обʼєм своїх транспортних послуг. Не може бути й мови про те, щоб ці додаткові витрати, які оцінюються у 200 млн євро, лягли на плечі жителів паризького регіону", — наголосила Пекресс.

Зокрема, за її словами, у Парижі створять нову картку Paris 2024 Pass, яка дозволить туристам подорожувати всім регіоном Іль-де-Франс. Це коштуватиме 16 євро на день і до 70 євро на тиждень. Зазначається, що цей крок має на меті компенсувати витрати, пов’язані з наданням транспортних послуг для 10 мільйонів туристів, які очікуються під час Ігор.

Місячний абонемент зазвичай коштує 84,10 євро, тоді як одноразові поїздки зараз коштують 2,10 євро.