У Південній Кореї влаштували масове побачення наосліп, щоб підняти рівень народжуваності
Фото: Reuters

Міська влада Соннамі в Південній Кореї організувала масове побачення наосліп. Уряд сподівається, що пари, які можуть утворитися на цій зустрічі, згодом народять дітей, пише Reuters.

Як зазначають організатори, мета заходу — підняти народжуваність у країні, оскільки популярність шлюбу й ентузіазм до батьківства різко знизилися. На подію зареєструвалися тисячі учасників віком від 20 до 30 років.

На масовому побаченні наосліп був тренер зі стосунків, який вів захід і проводив змагання й ігри. Зокрема, там подавали червоне вино, цукерки, а також були доступні безплатні послуги візажиста та редактора для перевірки біографії учасників.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

36-річна Лі Ю-мі, яка працює в міській владі, сказала, що їй довелося тричі подавати заявку, щоб нарешті потрапити на подію. "Я навіть не підозрювала, що буде така конкуренція", — додала вона.

Після п'яти раундів змагань 198 осіб із 460 покинули захід як "пари", обмінявшись контактами один з одним.

Коефіцієнт народжуваності в Південній Кореї впав до рекордно низького рівня минулого року, і це тоді, коли країна до цього мала найнижчий у світі показник народжуваності.

Фото: Reuters
Фото: Reuters

Професор кафедри соціального забезпечення Сеульського університету Чон Чже Хун зазначив, що очікувати, наче ці побачення наосліп призведуть до зростання народжуваності, було "безглуздо". "Владі потрібно витрачати більше грошей безпосередньо на підтримку вагітності, пологів і виховання дітей, щоб назвати це політикою підвищення народжуваності", — розповів Чон.

Мер Соннама Шін Сан Джин зазначив, що поширення позитивних поглядів на шлюб зрештою допоможе підвищити рівень народжуваності, підкресливши, що побачення наосліп є лише однією з багатьох стратегій, які його місто розгорнуло, щоб підняти рівень народжуваності.

"Низький рівень народжуваності неможливо вирішити за допомогою єдиної політики", — сказав Шін. "Це також робота міста — створити середовище, щоб люди, які хочуть одружитися, знаходили своїх партнерів".