У Вінниці на даху трамвайного депо встановили сонячну електростанцію
Фото: Вінницька міська рада

На даху трамвайного депо КП "Вінницька транспортна компанія" облаштували сонячну електростанцію потужністю 100 кВт. Про це повідомила Вінницька міська рада.

Облаштування сонячної електростанції тривало 2 тижні. За цей час встановили 240 панелей загальною площею 1 150 метрів квадратних.

Зазначається, що сонячна електростанція дозволить зекономити значну частину електроенергії, яку споживає підприємство, та зможе частково забезпечити його належну роботу під час ймовірного блекауту.

"Адже якісне та своєчасне обслуговування громадського транспорту – це питання безпеки та комфорту вінничан. Окрім того, ці заходи повністю відповідають Зеленому курсу, який Вінниця задекларувала на початку 2022 року", — йдеться у повідомлені.

Основною перевагою встановлення електростанції є економія, адже тепер трамвайне депо певною мірою зможе забезпечити себе електроенергією, пояснили в департаменті транспорту та міської мобільності ВМР.

За підрахунками фахівців, СЕС скоротить споживання електроенергії із загальної мережі на близько 100 000 кВт*год на рік.