Догляд за зубами: яка електрична щітка краще

На правах реклами

Згідно зі статистикою ВООЗ майже 100% дорослих страждають від зубного карієсу, а понад 30% людей віком від 65 років не мають природних зубів. У більшості випадків такі цифри пов’язані з неправильним доглядом за ротовою порожниною та шкідливими звичками. Однак ситуацію завжди можна покращити, і ми розберемося, як це зробити.

Здорові зуби — впевненість у собі 

Люди зі здоровими зубами частіше посміхаються, менше хвилюються під час спілкування та рідше скаржаться на розлади травлення й серцеві захворювання. І задля такого самопочуття українці звертаються до стоматологічних клінік та обирають послуги ультразвукового чищення зубів. Такі процедури видаляють наліт, відбілюють емаль, запобігають карієсу та іншим захворюванням. Однак послуги — дорогі, й ними не варто зловживати. Удаватись до цих методів рекомендовано не частіше двох разів на рік. 

Тоді що ж робити, щоб зуби були здорові? Відповідь очевидна — чистити їх зранку та вечері. 

Професійна чистка вдома: чи це можливо?

Від зубної щітки залежить здоров’я ясен та зубів, тому й обирати її треба ретельно. Звертати увагу не тільки на зовнішній вигляд, але й на м’якість щетинок та зручність. Та для початку треба визначитися, яка зубна щітка краща: електрична чи звичайна.

Догляд за зубами: яка електрична щітка краще

Стоматологи вважають, що через вібрацію, щетинки на електрощітках ретельніше видаляють наліт, тому зуби отримують якісніший догляд. І вони мають рацію — у середньому людина робить всього 90 рухів звичайною щіткою, поки чистить зуби. На противагу якісній сучасній електрощітці, що робить десятки тисяч коливань у хвилину. Серед компаній, які виготовляють засоби для гігієни ротової порожнини, останнім часом набирає популярності — Oclean. Це достатньо молодий бренд, який пропонує інноваційні, стильні та розумні зубні щітки за адекватною ціною. Їх пристрої відрізняються ультразвуковим чищенням, зручними режимами та тихим мотором. Такі щітки забезпечують чистоту ротової порожнини, як після візиту стоматолога, тільки вдома та щодня.

Які зубні щітки обрати в Oclean? 

Компанія Oclean виготовляє різноманітні електрощітки для всієї сім’ї. Кожен знайде для себе гарний варіант, залежно від потреб. Наприклад, Oclean F1 — найбюджетніша модель з сучасним функціоналом. Серед її основних переваг:

  • Потужний двигун зі швидкістю до 36 000 об/хв. Він забезпечує високу ефективність чищення з рівнем шуму всього — 45 дБ.

  • Американські щетинки DuPont. Вони мають помірний рівень жорсткості, що допомагає уникнути пошкодження ясен. 

  • Три режими чищення: стандартний, для чутливих зубів та режим відбілювання. 

  • Якісний акумулятор, який витримує до 30 днів автономної роботи. Рівень заряду зручно відстежувати на світловому індикаторі.

Догляд за зубами: яка електрична щітка краще

Для пар та родин Oclean підготували — Oclean Find Duo Set. У комплекті одразу дві щітки — темно-синього та рожевого кольорів. Їхні фішки:

  • П’ять режимів очищення. Щітка підійде навіть тим, у кого чутливі ясна. Є режим відбілювання зубів.

  • Технологія Sonic, завдяки якій процес чищення зубів прискорюється у три рази. Тобто замість 4 хвилин, для якісного очищення достатньо 80 секунд.

  • Водонепроникність IPX7. Можна чистити зуби навіть у душі та не хвилюватися через безпеку.

  • Розумний таймер. Процес зупиняється кожні 30 секунд, щоб нагадати про чищення іншої зони. 

  • Працюють до 25 тижнів без підзарядки, що зручно вписується у сучасний стиль життя. 

Догляд за зубами: яка електрична щітка краще

А якщо ви у пошуках більш інноваційної щітки з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, тоді це — розумна електрощітка Oclean X Pro Elite Set. Її переваги:

  • Потужний двигун з піковою частотою 42 000 разів/хв, завдяки йому швидко та легко очищувати поверхню зубів без шкоди для ясен.

  • Вбудований 6-осьовий гіроскоп. Він аналізує рух щітки та генерує звіт про техніку чистки у застосунок. 

  • Алгоритм захисту зубів від пошкоджень. У деяких частинах ротової порожнини Oclean X Pro Elite Set автоматично знижує інтенсивність вібрації, щоб запобігти травмувань.

  • Синхронізується зі смартфоном. Щітка оснащена технологією Bluetooth та легко під'єднується до застосунку. Зручно відстежувати стиль чищення, сліпі зони та отримувати персональні рекомендації.

  • Розширена комплектація щітки включає кейс для зручного зберігання, магнітну зарядку, а також набір із семи насадок, яких вистачить на два роки використання.

Догляд за зубами: яка електрична щітка краще

Мати ідеальні зуби без карієсу — легко. Достатньо обрати правильну щітку Oclean та регулярно чистити зуби два рази на день. Тоді не доведеться переплачувати за послуги стоматологів й водночас мати білосніжну посмішку. Замовити щітку можна в інтернет-магазині wo.ua. А спеціально для тих, хто прочитав статтю до кінця магазин дарує промокод "Oclean" на знижку 10% на майже весь асортимент електричних щіток.